Komparace financování přenesené působnosti u obcí s rozšířenou působností - Prokešová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá komparací financování přenesené působnosti u obcí s rozšířenou působností. V první a druhé části jsou charakterizovány základní pojmy a působnost obcí v České republice. Ve třetí části je pojednáno o financování přenesené působnosti, o zdrojích a výdajích obcí na přenesenou působnost, je uvedena charakteristika a výpočet příspěvku na výkon státní správy. Výzkumná část se zaměřuje na komparaci financování přenesené působnosti vybraných obcí s rozšířenou působností.
Comparison of financing decentralized powers at municipalities with extended competence
Keywords: obce; přenesená působnost; obce s rozšířenou působností; komparace; municipalities; delegated powers; municipalities with extended powers; comparison