Kapalinová chromatografie na náplňových kapilárních kolonách - Polášková, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývala mikrokolonovou kapalinovou chromatografií a jejím využitím na separaci antioxidantů. Byly testovány mikrokolony s různým vnitřním průměrem a porovnány na základě separace fenolických kyselin.
Liquid chromatography on packed capillary columns
Keywords: Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; mikrokolony; Antioxidanty