Ekonomický pohled na privatizaci bezpečnosti v ČR - Bambulová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zaměřuje na otázku privatizace bezpečnosti v České republice. Zabývá se tedy historií a popisem bezpečnostních složek. Analyzuje státní složky bezpečnosti a soukromé bezpečnostní složky. Praktická část práce popisuje komparaci odměňování a zaměstnanosti ve stání a soukromé sféře bezpečnosti.
Economic view of the privatization of security in the Czech Republic
Keywords: bezpečnost; privatizace; soukromá vojenská společnost; soukromá bezpečnostní společnost; Policie ČR; security; privatization; private military company; private security company; police