Komunikační dovednosti manažera - Šmachová, Jana (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce na téma Komunikační dovednosti manažera se v teoretické části zabývá základními pojmy v oblasti manažerských a komunikačních dovedností, komunikačními kanály, popisem verbální i neverbální komunikací a komunikačními bariérami. Následně je práce zaměřena především na interní komunikaci a okrajově na komunikaci externí a na předpoklady, které potřebuje manažer pro svoji práci, jeho schopnosti, vlastnosti, osobnost, ale také jaké volí styly manažerského řízení.
Communication skills of a manager
Keywords: interní komunikace; osobnost manažera; manažerské funkce; komunikační bariéry; internal communication; personality of the manager; managerial functions; communication barriers