Odkaz krátkometrážní televizní pohádky ve sdílení hodnotové orientace dětí - Hochmanová, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je věnována historii, vzniku, rozšíření i oblibě krátkých televizních pohádek s představením několika nejvýznamnějších. Dále se zabývá vlivem médií a televizním diváctvím, dětským především, i hodnotami, které prostřednictvím televizních pohádek děti přebírají. V empirické části se zaměřuje na přístup k diváctví i způsob a míru sdílení hodnot z televizních pohádek předškolními dětmi z pohledu jejich rodičů.
Reference of short television fairytales to sharing of value orientation of children
Keywords: hodnoty; předškolní děti; sdílení hodnotové orientace; televizní diváctví; televizní pohádky; Večerníček; vliv médií; values; preschool children; sharing value orientation; television spectatorship; television fairytale; bedtime story; influence of media