Polské vězeňkyně KT Ravensbrück jako oběti nacistických medicínských experimentů během druhé světové války - Rýdlová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce je věnována historii nacistického koncentračního tábora Ravensbrück, který se nachází na německém území poblíž města Fürstenberg a který zároveň sloužil jako jediný koncentrační tábor určený pouze pro ženy. Diplomová práce se zaměřuje na téma medicínských experimentů, které jsou v tomto táboře pravidelně vykonávány od roku 1942. Oběťmi těchto pokusů se stalo 74 polských žen, na něž je tato práce rovněž zaměřena.
Polish female prisoners of CC Ravensbrück as victims of Nazi medical experiments during the Second World War
Keywords: koncentrační tábor Ravensbrück; nacistické lékařské experimenty; druhá světová válka; polské vězeňkyně; pokusy na lidech