Mýtné systémy a jejich dopady na vzorce chování uživatelů - Špička, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá rozborem městských mýtných systémů, které jsou jedním z dopravně politických nástrojů pro omezování především individuální automobilové dopravy v centrech velkých měst. Hlavní náplní práce je analýza technických, technologických a především socioekonomických aspektů, které jsou spojeny s efektivním fungováním mýtných systémů. Dále se práce zabývá zhodnocením potenciálu zavedení tohoto nástroje do prostředí hlavního města Prahy. V závěrečné části práce je syntéza všech získaných údajů a jeho aplikace do kontextu hlavního města.
Tool systems and their impact on the users behaviour patterns
Keywords: městský mýtný systém; uživatelé; individuální automobilová doprava; chování; congestion charge; users; personal transportation; behaviour