Racionalizace na trati Svitavy - Žďárec u Skutče - Kolář, Pavel (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá modernizací zabezpečovacího a sdělovacího zařízení na železniční dopravní cestě z pohledu zvýšení bezpečnosti provozu na této cestě spolu s vyčíslením prokazatelné úspory nákladů na obslužný personál, s ohledem na dobu návratnosti investovaných finančních prostředků a z hlediska zlepšení provozní charakteristiky dopravní cesty.
Rationalization on track Svitavy - Žďárec u Skutče
Keywords: železniční doprava; dopravní cesty; zabezpečovací zařízení; sdělovací technika; přestavníky