Analýza příčin malé inovační výkonnosti v regionech - Medlíková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2020)
Inovace jsou jedním z klíčových faktorů, které vedou ke konkurenceschopnosti podniků, odvětví i národního hospodářství. Inovační výkonnost podniků je podmíněna dostatkem finančních prostředků ale také nápadů či zájmem o inovovanou produkci. Inovační aktivity jsou podporovány na úrovni státu i regionů. Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu příčin malé inovační výkonnost v regionech a následná doporučení odstraňující významné překážky.
Analysis of causes of low innovative performance in regions
Keywords: konkurenceschopnost; inovační výkonnost; inovace; CIS; competitiveness; innovation performance; innovation; CIS