Zakotvení vlastnického práva v právním řádu ČR - Klepal, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Semestrální projekt jsem vypracoval na téma Zakotvení vlastnického práva v právním řádu České republiky. V této práci jsem se zabýval obecným výkladem vlastnického práva a také historií z pohledu římského a rakouského práva. Dále jsem se pak zabýval právní úpravou vlastnického práva z pohledu Listiny základních práv a svobod, z pohledu občanského zákoníku a z pohledu návrhu nového občanského zákoníku.
Adaptation owners law in the law system of Czech Republic
Keywords: vlastnictví; vlastnická práva; právní úpravy; property; title; legislation