Radionuklidová vyšetření gastrointestinálního traktu - Jochymková, Monika (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem bakalářské práce jsou radionuklidová vyšetření gastrointestinálního traktu. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje informace o daném tématu, zahrnuje fyzikální pojmy, anatomii gastrointestinálního traktu, princip a provedení radionuklidového vyšetření trávicího traktu, prováděné v nukleární medicíně. Praktická část popisuje úlohu radiologického asistenta při radionuklidovém vyšetření gastrointestinálního traktu a je doplněna fotografiemi z průběhu vyšetřeni, pro lepši představu o práci radiologického asistenta.
Radionuclide examination of the gastrointestinal tract
Keywords: scintigrafie; nukleární medicína; radiofarmaka; gastrointestinální trakt; radiologický asistent; scintigraphy; nuclear medicine; pharmaceutical; gastrointestinal tract; radiology assistant