VYUŽITÍ KAPALINOVÉ CHROMATOGRAFIE PRO STUDIUM CHEMICKÉ A MOLEKULÁRNÍ STRUKTURY VYBRANÝCH LAKAŘSKÝCH PRYSKYŘIC - Kadlecová, Michaela; Podzimek, Štěpán (CHEMagazín, s.r.o., 2016)
Cílem práce je charakterizace vybraných nových i tradičních pojiv s využitím různých technik kapalinové chromatografie. Jedná se o užití vysokoúčinné kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí (LC-MS, Liquid Chromatography-Mass Spectrometry) a gelové permeační chromatografie (GPC, Gel Permeation Chro¬matography) k analýze polyglycidolu a epoxidových pryskyřic na bázi bisfenolu A.
UTILIZATION OF HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY FOR STUDY OF CHEMICAL AND MOLECULAR STRUCTURE OF SELECTED PAINT BINDERS
Keywords: kapalinová chromatografie; charakterizace; polyglycidol; epoxidové pryskyřice; liquid chromatography; characterization; polyglycidol; epoxy resins