On-board diagnostika pojezdu kolejových vozidel - Výmola, Libor (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá on-board diagnostikou pojezdu kolejových vozidel. Konkrétně je v rámci práce objasněna problematika vad tvaru jízdního kola kolejového vozidla a jak tyto vady identifikovat pomocí nástrojů vibrodiagnostiky. V prostředí multibody simulace je vytvořen model, na který je daná vada aplikována. Signál ze simulace je vhodně syntetizován se signálem z reálného prostředí a vyhodnocován. Na základě poznatků je následně sestavena metodika, jak k vyhodnocování signálů přistupovat.
On-board diagnostics of rail vehicle running gear
Keywords: on-board diagnostika; vibrodiagnostika; vada; tvar kola; frekvence; kolejové vozidlo; on-board diagnostics; vibrodiagnostics; defect; shape of wheel; frequency; railway vehicle