Úloha radiologického asistenta při PET/CT stagingu a restagingu u pacientů s kolorektálním karcinomem - Nermuťová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Téma mé bakalářské práce je Úloha radiologického asistenta při PET/CT stagingu a restagingu u pacientů s kolorektálním karcinomem. Práce je rozdělena na dvě části, z nichž první, teoretická část se zabývá popsáním celkové problematiky daného tématu. Je zde zahrnuta stručná charakteristika oboru radiologického asistenta, popisuje základní aspekty nukleární medicíny a příslušné radiační ochrany. Dále je zde zahrnuta teorie kolorektálního karcinomu, popsána přístrojová technika hybridního PET/CT systému a teoreticky rozebrán staging a restaging nádorového onemocnění. V praktické části práce je podrobněji popsána samotná úloha radiologického asistenta. Tato část je doplněna o fotografickou dokumentaci se stručnou charakteristikou jednotlivých kroků tohoto diagnostického vyšetření.
Role of the radiological assistant during PET/CT staging and restaging of patients with colorectal cancer
Keywords: nukleární medicína; radiologický asistent; kolorektální karcinom; hybridní PET/CT systém; staging a restaging; nuclear medicine; radiology assistant; colorectal cancer; hybrid PET/CT system; staging and restaging