Vývoj sociodemografické a sociální struktury populace území obce s rozšířenou působností - Berný, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá vývojem sociodemografické a sociální struktury populace území obce s rozšířenou působností. Cílem diplomové práce je analýza vývoje sociodemografické a sociální struktury obyvatel obce s rozšířenou působností Hradec Králové a jejího vlivu na trh práce z pohledu nabídky lidského kapitálu a vyhodnocení možností přilákání investorů do analyzované oblasti z hlediska dostupnosti pracovní síly.
Development of socio-demographic and social structure of the population in the municipality with extended competence
Keywords: demografie; sociodemografická struktura; sociální struktura; trh práce; lidský kapitál ORP Hradec Králové; demography; socio-demographic structure; social structure; labor market; human capital