Katastrální úřady a zápisy do katastru nemovitostí - Vojtíšková, Andrea (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá katastrem nemovitostí z pohledu správního práva. Popisuje organizační uspořádání Českého úřadu zeměměřického a katastrálního a řízení před katastrálními úřady při vkladu práva do katastru nemovitostí, záznamu práva nebo poznámky.
Land registries and registrations into the real estate cadastre
Keywords: Katastr nemovitostí; pozemkové knihy; nemovitosti; věcné břemeno; zástavní právo; katastrální úřady; správní právo