Analýza dostupnosti dat k poptávce v osobní letecké dopravě - Hlava, Petr (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na proces statistických šetření v rámci Evropského statistického systému v oblasti osobní letecké dopravy. Součástí je popis subjektů působící v dopravní statistice, metodiky použité při jejím zpracovaní a návrhy na zlepšení Evropského statistického systému a šetřeních prováděných v České republice.
Analysis of data availability for demand in passenger air transport
Keywords: statistická šetření; Eurostat; Český statistický úřad; osobní letecké doprava; statistical surveys; Eurostat; Czech statistical office; passenger air transport