Význam přirozeně cytotoxických buněk v těhotenství - Komárková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá významem přirozeně cytotoxických buněk, tzv. NK buněk v těhotenství. Část práce se zabývá nejnovější charakteristikou NK buněk. V práci je shrnuto, jakými imunitními mechanismy matky je plod tolerován a jaká je role NK buněk v těhotenských komplikacích a onemocnění. Závěr práce je věnován vyšetření NK buněk.
Importance Of Naturally Occurring Cytotoxic Cells In Pregnancy
Keywords: NK buňky; těhotenství; endometrium; trofoblast; HLA molekuly; NK cells; pregnancy; endometrium; trophoblast; HLA molecules