Teorie multikulturalismu: pro a proti - Špičáková, Dominika (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce pojednává o různých přístupech k teorii multikulturalismu. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola představuje teorii multikulturalismu u Charlese Taylora. Druhá kapitola se zabývá koncepcí demokratického multikulturalismu u Jürgena Habermase. Třetí kapitola se věnuje kritice multikulturalismu z pohledu Giovanni Sartoriho. Za přínos práce lze považovat shrnutí a zhodnocení podstatných aspektů teorie multikulturalismu z hlediska politické filosofie.
Theory of Multiculturalism: For and Against
Keywords: Taylor, Charles; Habermas, Jürgen; Sartori, Giovanni; multikulturalismus; uznání; pluralismus; multiculturalism; recognition; pluralism