Proměny dobrovolnictví vlivem krizí kraje 20. let 21. století - Erösová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem krizí kraje dvacátých let 21. století na dobrovolnictví v jedné nejmenované neziskové nestátní organizaci. Výzkum byl zaměřen na to, jak se dobrovolníci v organizaci museli přizpůsobit nově vzniklým problémům jako je pandemie SARS-CoV-2, válka na Ukrajině nebo rapidní zdražování. Bakalářská práce, na příkladu analýzy rozhovorů s dobrovolníky z jedné organizace, přináší reflexi situace dobrovolníků během těchto krizí.
Transformations of Volunteering due to the Crises of the 20s of the 21st Century
Keywords: uprchlíci; pandemie SARS-CoV-2; dobrovolníci; dobrovolnictví; neziskové organizace; zdražování; refugees; SARS-CoV-2 pandemic; volunteers; volunteering; non-profit organization; price increase