Possible ways of teaching British cultural studies - Dolejší, Alena (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá kulturním vzděláváním a jeho cíly v procesu vyučování anglického jazyka. Nejprve vysvětluje pojmy, dále se provádí průzkum zjišťující co nejvíce informací o současné podobě výuky kulturních studií v České republice. V závěru navrhuje nejvhodnější metody výuky a možné aktivity v oblasti Britského kulturního vzdělávání.
Význam a cíl výuky kulturních studií při vyučování jazyka
Keywords: Anglický jazyk; Kultura; Vzdělávání; výuka