Looking back from future - Senftová, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se soustřeďuje na problematiku použití budoucího perfekta. Výzkum je založen na analýze příkladů z moderní anglické literatury. Výsledek pak potvrzuje hypotézu, že budoucí perfektum není "mrtvé", používá se v celé řadě situací a vět, a proto by mělo být v kurikulu středních škol.
Ohlédnutí z budoucnosti
Keywords: Anglický jazyk; cizí jazyky; Gramatika; budoucí čas; perfektum; použití