Zkušenosti vojenských perioperačních sester se službou na zahraniční misi - Bartošová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce má část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na povolání perioperační sestry a především na povolání perioperační vojenské sestry. Dále se tato práce zabývá vysvětlením pojmů stres, distres a eustres. Věnuje se stresu ve zdravotnictví a především stresu při zahraničních operacích. Praktická část se zabývá kvalitativním průzkumným šetřením, kdy byly osloveny perioperační sestry pracující pro AČR a jež se účastnily zahraničních misí. Výsledky šetření praktické části jsou zanalyzovány pomocí otevřeného kódování a metody ,,tužka a papír".
Experiences of military perioperative nurses with service on a foreign mission
Keywords: perioperační péče; perioperační sestra; stres; Armáda České republiky; zahraniční operace; perioperative care; perioperative nurse; stress; Military of the Czech Republic; foreign operations