Zemědělská politika EU - Sýkora, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce popisuje zemědělskou politiku Evropské unie. Zaměřuje se na její vznik, vývoj a její reformy. Dále rozebírá současnou podobu, její financování a implementaci ve vybrané zemi, kterou je Česká republika. V práci jsou zmíněny také přínosy zemědělské politiky a trendy budoucího vývoje.
Agricultural policy in the EU
Keywords: agricultural policy; agriculture; European union; zemědělská politika; zemědělství; Evropská unie