Hospodaření Správy železniční dopravní cesty, s. o. - Hniličková, Daniela (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá Správou železniční dopravní cesty, státní organizace. První část je věnována seznámením s organizací. Následuje druhá část, která se zabývá vývojem nákladů a výnosů. V třetí části práce jsou uvedeny návrhy, jak hospodaření organice zlepšit, přičemž respektují charakter činnosti organizace. Čtvrtá kapitola obsahuje ekonomické zhodnocení všech předkládaných návrhů.
Management of Railway infrastructure administration, state organization
Keywords: železniční dopravní cesta; náklady; výnosy; zpoplatnění železniční dopravní cesty; Správa železniční dopravní cesty; státní organizace; railway infrastructure; costs; expanses; charging of railway infrastructure; Railway infrastructure administration; state organization