Židovské a křesťanské motivy v textech Boba Dylana - Vojtková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2010)
Podkladem pro zpracování této diplomové práce se staly skladby Boba Dylana od samého počátku jeho tvorby, tedy od roku 1961, do současnosti. Výklad byl zaměřen zejména na rozbor autorových textů, jejichž prostřednictvím bylo poukázáno, jaké místo zaujímá židovství a křesťanství nejen v jeho díle, ale i životě.
Jewish and Christian Subjects in the Lyrics of Bob Dylan
Keywords: Judaismu; křesťanství; USA; Bob Dylan; hudba; Judaism; Christianity; USA; Bob Dylan; music