Optimalizace preanalytické fáze při fluorometrickém stanovení glutathionu - Chmátalová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Glutathion je nejdůležitějším nízkomolekulárním hydrofilním antioxidantem systetizovaným v organizmu. Poměr redukované a oxidované formy glutathionu slouží jako ukazatel míry oxidačního poškození.
Estimation of preanalytical protocol in fluorometric glutathione assay
Keywords: redukovaný glutathion; potkaní játra; fluorimetrické stanovení; o-ftalaldehyd; reduced glutathione; rat liver; fluorimetric assay; o-phthalaldehyde