Otázka zla v životě a díle Hannah Arendtové - Racková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2012)
Má diplomová práce se zabývá významnou politickou myslitelkou 20. století - Hannah Arendtovou. První část práce je zaměřena na zlo, které Hannah Arendtovou potkalo v jejím osobním životě a na to, jak se s nelehkým životním osudem vyrovnávala. Ve druhé části se zaměřím na její významná díla spojená zejména s nacistickým režimem, pronásledováním Židů a nenávistí vůči nim, zejména na dílo Eichmann v Jeruzalémě.
The question of evil in the life and work of Hannah Arendt
Keywords: Hannah Arendtová; Adolf Eichmann; zlo; totalitarismus; antisemitismus; Hannah Arendt; evil; totalitarianism; anti-Semitism