Metodika budování distribuovaných simulačních modelů odrážejících provoz vybraných systémů s decentralizovaným řízením - Brožek, Josef (Univerzita Pardubice, 2019)
Disertační práce se zabývá návrhem a ověřením metodiky využitelné pro budování počítačových distribuovaných simulačních modelů. Praktickým výsledkem této práce je původní metodika nazvaná Metodis, která je navržena pro nasazení nezávisle od implementačních platforem. Metodika byla ověřena při zpracování relevantních případových studií.
Methodology for building distributed simulation models reflecting the operation of selected systems with decentralized management
Keywords: metodika; simulace; distribuovaná simulace; HLA; DIS; methodology; computer simulation; distributed simulation; HLA; DIS