Výpočetní jádro pro spojitou simulaci uplatňující metody numerické integrace - Naranbaatar, Nomindalai (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá vytvořením kombinovaného simulačního jádra pro spojitou simulaci včetně on-line animace založeného na metodě snímání aktivit a využitím kvadraturních vzorců. Teoretická část je věnována popisu základních pojmů oblasti simulace a numerické integrace, konkrétně kvadraturních vzorců. Praktická část se zabývá implementací samotného jádra a simulačního modelu realizující přímočarý pohyb vozidel pohybující se v modelové infrastruktuře bez přejíždění.
Simulation engine for continuous simulation applying numerical integration methods
Keywords: modelování; simulace; numerická integrace; pohyb vozidla; model sledování; modelling; simulation; numeric integration; vehicle motion; car following