Aristotelovo pojetí tragédie - Waberová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2019)
Autorka se bude zabývat Aristotelovým pojetím tragédie. Nejprve vymezuje vznik a smysl tragédie a následně rozebírá Aristotelovu Poetiku, která je výchozím dílem práce. Soustřeďuje se na interpretace částí Poetiky Waltra Kaufmanna a Sorena Kierkegaarda, na nichž se bude snažit odhalit odlišnosti či naopak spojitosti. Práce rovněž obsahuje rozbor Sofoklovy Antigony, na němž studentka dokládá načerpané znalosti a opírá se taktéž o vědecké články zahraničních badatelů, aby obhájila pozici dané hry.
Concept of Tragedy by Aristotle
Keywords: tragédie; drama; antika; Řecko; Aristotelés; Kierkegaard, Soren; Kaufmann, Walter; Antigona; tragedy; drama; antiquity; Greece; Aristotle; Kierkegaard, Soren; Kaufmann, Walter; Antigone