Připojení knihoven k internetu - Římal, Václav (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce popisuje postup připojování knihoven k internetu od roku 2000, kdy byl schválen a spuštěn projekt VISK, až do současnosti, kdy je připojení realizováno v rámci projektu PIK. Popis zahrnuje území celé České republiky, nejvíce se však zaměřuje na Pardubický kraj. Práce se zabývá knihovnou jako všeobecným informační zdrojem. Dotazníkové šetření se zaměřuje jak na knihovny (technický stav), tak na uživatele (návštěvníky knihovny).
The connection of libraries to internet
Keywords: Internet; knihovny; Projekt internetizace knihoven; veřejné zakázky; Informace; VISK; libraries; PIK; Public contracts; Information