Identifikace ekonomicky výhodných segmentů v CRM databázi - Purkertová, Hana (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá daty z CRM databáze poskytnuté firmou. Data jsou analyzována především pomocí shlukové analýzy. Celý postup vychází z CRISP-DM metodiky. Dílčím cílem je na základě získaných dat a vhodně zvolených metod analyzovat jednotlivé oborové a geografické segmenty klientů, které budou dále využity pro marketingové účely firmy.
Identification of economically advantageous segments in the CRM database
Keywords: Data mining; CRM; CRISP-DM; cluster analysis; shluková analýza