Vyučovací metody německého jazyka ve 4.-6. a 7.-9. ročníku základní školy - Doležalová, Iva (Univerzita Pardubice, 2000)
V teoretické části práce autorka uvádí vyučovací metody a jejich rozdělení. Dále si všímá individuálních zvláštností žáků mladšího a středního školního věku. V empirické části porovnává využití vyučovacích metod v jednotlivých fázích vyučovacího procesu z hlediska věku žáků.
Unterrichtsmethoden der deutschen Sprache in den Klassen 4.-6. und 7.-9. der Grundschule
Keywords: pedagogika; němčina; výuka; vyučovací metody; základní školy