Veřejná správa a její role, možnosti a rezervy v otázce ochrany biosféry, především zvířat v České republice. - Fridlová, Monika (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou ochrany biosféry, především zvířat se zaměřením na problém legislativní, ekonomický a etický. Práce poskytuje informace o orgánech a organizacích, které se na ochranu specializují. Cílem diplomové práce je analýza postoje veřejné správy k ochraně biosféry, především zvířat, včetně vlastního dotazníkového šetření na příkladu ochrany zájmových zvířat (městské útulky).
Public administration and its role, options and reserves regarding the protection of biosphere, especially animals, in the Czech Republic.
Keywords: biosféra; veřejná správa; práva zvířat; ochrana zvířat; organizace na ochranu zvířat; útulky pro zvířata; biosphere; public administration; animal rights; animal welfare; animal protection organization; animal shelters