Hamlet in translation of J.V. SLádek and E.A. Saudek - Bartůňková, Martina (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce je zaměřená na textovou analýzu překladu uměleckých děl. V teoretické části je charakterizován umělecký styl a překlad.
Hamlet v překladech J.V. Sládka a E.A. Saudka
Keywords: Anglická literatura; Shakespeare, William; umělecký překlad; srovnání; analýza textů; Sládek, Josef Václav; Saudek, Erik Adolf