Odpovědnost za škodu ve veřejné správě - Kadrmasová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je analýza stávající právní úpravy odpovědnosti veřejné správy zejména z pohledu náhrady škody způsobené adresátovi správní činnosti nezákonným rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem, analýza regresních nároků státu vůči úředním osobám a demonstrace konkrétní aplikace právních předpisů v praxi vybraného správního orgánu. V závěru bude práce obsahovat návrh případných kroků k zefektivnění právní úpravy do budoucna.
Liability for damage caused by public administration
Keywords: public administration; liability; damage; incorrect official procedure; unlawful decisions; regression payment; veřejná správa; odpovědnost; škoda; nesprávný úřední postup; nezákonné rozhodnutí; regresní úhrada