Vzdělávání a perspektivy zaměstnanosti Romů - Hořínková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na problematiku vzdělávání a zaměstnanosti Romů. Teoretická část se věnuje také dosavadním strategiím pro zlepšení vzdělanostní úrovně a snížení nezaměstnanosti Romů. V empirické části jsou popsány instituce, které se romskou otázkou na území Jaroměře a okolí zabývají.
Education and future social development with respect to the employment of Gypsies
Keywords: Romové; romské komunity; zaměstnanost; Vzdělávání; výchova Romů