Detekce a klasifikace kovových předmětů - Sixta, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
Teoretická část pojednává o principech detekce kovů, popisuje některé běžně používaná zapojení detektorů kovu a shrnuje jejich možnosti, výhody a nevýhody v praxi. V praktické části je pak detailně popsán návrh analogové a digitální části detektoru kovu na zvoleném principu i se stručným popisem algoritmů pro detekci a klasifikaci hledaných předmětů a nakonec jsou v závěrečné části práce pomocí vytvořeného zařízení změřeny odezvy od různých známých předmětů.
Detection and classification of metal objects
Keywords: detekce; kovy; materiály; vířivé proudy; amplituda; fáze; mikroprocesory; detection; metals; materials; eddy currents; amplitude; phase; microprocessors