Pojem diskriminace v pracovním právu - Kohoutová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá problémem diskriminace v pracovním právu, věnuje pozornost dvěma zásadám: zásadě rovného zacházení a zásadě zákazu diskriminace v pracovněprávních vztazích. Zabává se také otázkou rovných příležitostí mužů a žen.
Issue of discrimination in labour law
Keywords: Pracovní právo; diskriminace; rovnoprávnost; postavení žen; Trh práce