Místní akční skupina Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko - region zdraví pro každého - Vávra, Martin (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na využití geografických informačních systémů při návrhu vhodných tras a oblastí pro zdravotně postižené osoby na území Košumberska, Skutečska a Chrastecka. Těžiště práce spočívalo v identifikaci bariér u vybraných turistických cílů, vytvoření digitálního modelu reliéfu a následném provedení odpovídajících analýz, dle kterých byly vybrány vhodné trasy a oblasti. Výsledky práce byly kartograficky prezentovány prostřednictvím mapových výstupů.
Local action group Skutečsko, Košumbersko and Chrastecko ? health area for everyone
Keywords: bezbariérovost; ArcGIS; digitální model reliéfu; Košumberk; Chrast; Skuteč; Barriers-free environment; ArcGIS; digital terrain model; Košumberk; Chrast; Skuteč