Vývoj spráního členění Českých zemí od poloviny 19. století do současnosti - Štěpová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce popisuje územně správní členění českých zemí v jednotlivých dějinných etapách od roku 1850 do současnosti se zaměřením na reformy 1850, 1855, 1920, 1927, 1949, 1960, 1990 včetně budoucích vyšších územních samosprávných celků a statistických územních jednotek NUTS.
Development of administrate division in Bohemian countries from 1850 till present
Keywords: územní členění; správní členění; kraje; samosprávné celky; okresy; veřejná správa