Multikulturalismus: zkoumání politiky uznání a politiky diference u Charlese Taylora - Zelenková, Klára (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na Taylorovu politickou filosofii a její uplatnění v praktické sféře společnosti. Rovněž se snaží vyzdvihnout výhody či naopak slabá místa politiky uznání a politiky diference v multikulturním prostředí.
Multiculturalism: Examining the Politics of Recognition and the Politics of Difference by Charles Taylor
Keywords: Taylor, Charles; politika uznání; politika diference; liberalismus; komunitarismus; multikulturalismus; menšiny; vzdělání; politics of recognition; politics of difference; liberalism; communitarianism; multiculturalism; minorities; education