The basic elements of a strategic planning processe in the public sector - Jirásková, Kateřina; Stříteská, Michaela (Univerzita Pardubice, 2006)
Strategické plánování je důležitý rozhodovací nástroj, který v poslední době neustále více využívají manažeři ve veřejném sektoru. Tento článek nastiňuje metodu strategického plánování ve veřejném sektoru. Hlavní pozornost je věnována problematice strategické analýzy nikoliv však její implementaci. Dále se zabývá charakteristikou klíčových pojmů užívaných při provádění strategické analýzy.
Keywords: strategické plánování; veřejný sektor; hlavní poslání organizace; Situační analýza; Výkon; Strategic Planning; public sector; mission statement; situational analysis; performance