Testing as an integrated part of the teaching/learning process - Vančatová, Olga (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá problematikou testování studentů. Jsou porovnávány různé typy testů a testovacích technik vzhledem k jejich vlivu na vyučování. Autorka navrhuje techniky, které by mohly mít pozitivní vliv na učení studentů. Součástí práce je i výzkum úrovně testování na českých školách.
Keywords: pedagogika; hodnocení výsledků; testovací metody; testy; Česká Republika; školy