Porovnání ekonomik zemí Evropské unie a České republiky - Prokop, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 1999)
Autor popisuje českou ekonomiku po 8 letech vývoje a srovnává ji s evropským vyspělými ekonomikami. Popisuje trendy, tendence a možné příčiny jejího stavu. Zabývá se makroekonomickými ukazateli (hrubý domácí produkt, inflace, čistý vývoz, nezaměstnanost, produktivita práce), ale i pozicí centrálních bank a mikroekonomickou politikou (liberalizace, podpora MSP, proexportní politika, zemědělství).
Comparison of economies eu members and Czech republic
Keywords: Ekonomika; makroekonomická politika; Česká Republika; evropské státy; porovnání; mikroekonomika