Vliv vybraných příměsí na kvalitu kalcinátu oxidu titaničitého rutilového typu - Konvička, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá ověřením vlivu přídavku sloučenin K, P, Al do gelu hydratovaného TiO2 na průběh kalcinace a s tím související optické vlastnosti pigmentu, stabilitou vlastností provozně vyráběného gelu a existencí teplotních profilů při laboratorní kalcinaci a možností identifikovat změny v průběhu kalcinace pomocí vysokoteplotní termické analýzy.
Influence of selected comppounds on the quakity of titanium dioxide calcinate with rutile dioxide calcinate with rutile structure
Keywords: Titanová běloba; kalcinace; rutilové pigmenty; termická analýza