Public private partnership - Klobková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce pojednává o problematice spolupráce veřejného a soukromého sektoru, tzn. modelu budování velkých investičních projektů a poskytování veřejných služeb na bázi dlouhodobých smluvních vztahů mezi subjekty veřejného a soukromého sektoru. V první kapitole je uvedeno poslání a cíle veřejného a soukromého sektoru, vymezena úloha veřejného sektoru ve smíšené ekonomice a charakterizovány jsou nejvýznamnější právní formy podnikání. V druhé kapitole je vysvětlen pojem Public Private Partnership, charakterizovány jednotlivé druhy smluv a je zde zmíněn i proces a právní úprava Public Private Partnership. Zhodnocení spolupráce veřejného a soukromého sektoru i zahraničních zkušeností a zkušeností ČR v oblasti PPP uvádí třetí kapitola.

The bachelor work is about partnership between public and private sectors which means a model of building big capital projects and providing public services based on long-term contractual relations between subjects public and private sectors. In the first chapter the missions and aims of public and private sector are stated, there is defined the work of the public sector in mixed economy and the most important juridical forms of business are described. In the second chapter the term Public Private Partnership is explained. Single kinds of contracts are defined and it talks about action and law suits of Public Private Partnership. The estimation of partnership between public and private sectors and foreign experience and experience of The Czech Republic in the area of PPP is described in the third chapter.
Public private partnership
Keywords: public sectors; private sectors; veřejné sektory; soukromé sektory; Public Private Partnership