European language portfolio as an instrument for improving language learning through self-assessment - Masaříková, Sylva (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce zkoumá vliv Evropského jazykového portfolia na tříměsíční výuku anglického jazyka ve třech třídách druhého stupně základní školy, kde autorka vyučuje. Podrobně zkoumá vliv EJP na zvyšování motivace žáků cizího jazyka a to, jakým způsobem EJP vede žáky k sebehodnocení. Podrobně se věnuje EJP, které má za cíl zkvalitnit výuku v hodinách cizího jazyka.
Evropské jazykové portfolio jako nástroj ke zlepšení výuky cizích jazyků prostřednictvím sebehodnocení
Keywords: Anglický jazyk; výuka jazyků; didaktické metody; portfolio; Motivace; sebehodnocení