Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách - Dědová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem této práce bylo zaměřit se na plísně, které jsou častou příčinnou kažení potravin. Z obecného hlediska je popsán pozitivní a negativní význam jejich činnosti. Jednotlivé rody plísní jsou charakterizovány z hlediska výskytu a toxinogenity. Dále je v práci uveden přehled potravin, které jsou nejvíce ohroženy těmito plísněmi.
The occurrence of fungi in food commodities
Keywords: plíseň; kažení potravin; kontaminace; toxinogenní; výskyt; význam; fungi; food spoilage; contamination; toxigenic; occurrence; significance